To ypogeio.gr

Homo Erectus

(The Basement Goes To Schoolwave)


Photo By Yannis Drakoulidis

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα έκτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Homo Erectus (Groove/Heavy Metal, Αθήνα, μαθητικό σχήμα)

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Η μπάντα αποτελείται απο ενα μπάσο, δύο κιθάρες ( lead και rhythm ), μία ντραμς και μία φωνή.Ο ντράμερ και ο μπασίστας ειναι 20 χρόνων και σπουδάζουν ενώ οι δυο κιθαρίστες και ο τραγουδιστής ειναι 18 χρόνων.Ξεκίνησε απο δυο κιθάρες: ο ένας που ειναι ακόμα και παιζει lead κιθάρα και ένας φίλος του που τελικά δεν συνέχισε με τη μπάντα. Προέκυψαν μεγάλες τροποποιήσεις για να έρθει η μπάντα στη μορφή που εχει τώρα, δηλαδή μπήκε στη συνέχεια ένας κιθαρίστας, μετά από ένα χρόνο ήρθε ο ντράμερ για να σπουδάσει στην Αθήνα όποτε με την ευκαιρία μπήκε στο συγκρότημα, και ο ένας κιθαρίστας πρότεινε αλλα δυο άτομα που ήταν συμμαθητές του για μπάσο και φωνή. Η μια κιθάρα έφυγε και μετά ο μπασίστας έπιασε την ρυθμική κιθάρα ενώ ήρθε και το τελευταιο μέλος, ο μπασίστας που παιζει μέχρι σήμερα. Η πρώτη συνάντηση μετα απο την αναζήτηση φωνής μπάσου και ντραμς έγινε σε ενα στούντιο πρόβας στην Καλλιθέα όπου ξεκινήσαμε να παίζουμε κομμάτια απο αλλα συγκροτήματα και ανακαλύπταμε ο ένας τις μουσικές επιρροές του άλλου. Είχε πολύ πλάκα για όλους και μας άρεσε όποτε συνεχίσαμε να μαζευόμαστε και να παίζουμε.

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Ο τρόπος που βγήκε το όνομα δεν ήταν συναρπαστικός ή ασυνήθιστος. Συγκεκριμένα ψάχναμε ονόματα και ο καθένας έλεγε τις ιδέες του. Απορρίπταμε κάποια υποψήφια ονόματα και καταλήξαμε στο όνομα "homo erectus" για πολλούς λόγους:δεν δηλώνει άμεσα το στυλ μουσικής της μπάντας και αυτο ειναι κατι που μας άρεσε διότι το είδος που παίζουμε ποικίλλει και δεν είναι κάτι αυστηρά καθορισμένο, ειναι εύηχο, είναι ένα όνομα που μένει στο μυαλό και δεν ξεχνιέται εύκολα διότι δεν μοιάζει με αλλα ονόματα και ειναι ασυνήθιστο.

To Υπόγειο: Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος ειναι συνδυασμός σκληρής και οχι τόσο μοντέρνας χροιάς, περισσότερο ταιριάζει σε παλαιότερης εποχής κομμάτια, εχει στοιχεία groove όμως ορισμένες φορές ειναι μελωδικός κατι που εξαρτάται απο το κομμάτι. Δεν υπάρχει μια σταθερή βάση και η χροιά μπορει να ποικίλει απο κομμάτι σε κομμάτι.

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το δυνατό μας σημείο ειναι τα κοινά ακούσματα, καλή διάθεση για σύνθεση και αναπαραγωγή μουσικής με τα όργανα και η εφαρμογή πολλών τεχνικών στα όργανα που ξεφεύγουν απο τη μονοτονία. Πληγή τουλαχιστον φέτος για την μπάντα ειναι οι εξετάσεις ( πανελλαδικές) των τριών μελών της μπάντας που μείωσαν τις ώρες για πρόβα και εγκλώβισαν τη μπάντα στο στούντιο διότι δεν υπήρξαν ζωντανές εμφανίσεις.

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Pantera,System of a down, Black Sabbath,Rainbow, Lamb of god.

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Πιστεύουμε οτι το καλύτερο ειναι πάνω από ολα η διασκέδαση, η ψυχαγωγία, δεν κοιτάμε το επαγγελματικό. Ωστόσο, δεν θα σταματούσαμε μονο στις πρόβες εάν μας δίνονταν ευκαιρίες, η κατάσταση στη μουσική βιομηχανία ειναι δύσκολη στη χώρα και για πολλούς μουσικούς η καταφυγή ειναι το λαϊκό διότι αλλιώς δεν υπάρχει δουλειά εκτός αυτού πολλά είδη μουσικής αντιμετωπίζονται ως καταναλωτικά αγαθά και πηγή κερδών και η μουσικη χάνει την αξία της. Για το λογο αυτο βάζουμε το επαγγελματικό κομμάτι του τομέα της μουσικής σε δεύτερη μοίρα.

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Ο χρονος θα δείξει πως θα εξελιχθεί αυτη η κατάσταση απλώς δεν μπορούμε να κάνουμε εκτιμήσεις για το αν θα υπάρξει " φως στον ορίζοντα" και πότε η χώρα θα πάρει τα πάνω της.

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Καλλιτέχνες όπως Freddie Mercury, Serj Tankian διότι αποτέλεσαν μεγάλη επιρροή ειδικά για τη φωνή ωστόσο και παλιές Χαρντ ροκ μπάντες για το μουσικό είδος και τον ήχο μας.

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Έχουμε παίξει κι άλλη φορά σε μεγάλο κοινό όμως και παλι αρκετά μικρότερο του κοινού του schoolwave αλλά ήταν διαφορετικό διότι τωρα θα παίξουμε δικά μας κομμάτια. Το θεωρούμε κάτι πολύ συναρπαστικό και το βλέπουμε σαν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε.

To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Έλληνες:

Τρύπες
Planet of Zeus
Rotting Christ
Σπυριδουλα
Aphrodites child

Ξενοι:

Tool
Pantera
Dreamtheater
Megadeth
Guthrie Govan

 

facebook Page: https://www.facebook.com/hmrcts/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Αποστόλης Αρμάγος
(02/06/2015)
ypogeio.gr
Panos Birbas
(20/11/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ