To ypogeio.gr

Les Apelpistiques

(The Basement Goes

To Schoolwave)

 

The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα έκτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Les Apelpistiques (Funk Rock, Fusion Rock, Θεσσαλονίκη), οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Ελένη Παϊπέτη-φωνητικά (20) , Στάθης Λυμπέρης-κιθάρα (22), Γιάννης Πετρίδης-μπάσο (21) , Χρυσόστομος Σακελλαρόπουλος-τύμπανα (20)  Χρήστος Κυριαζίδης-σαξόφωνο,κιθάρα (20) Ζήσης Μεζίλης-πλήκτρα (20)
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από ενάμιση χρόνο .Συνδετικό κρίκο της μπάντας αποτελεί ο Αλέξης Βεζακιάδης, ο οποίος αποφάσισε αργότερα να αποχωρήσει υπο καλούς όρους, και στον οποίο στέλνουμε πολλή αγάπη.
Σαν άνθρωποι κολλήσαμε αμέσως γιατί παρά τον ωμό και σίγουρα όχι γοητευτικό ήχο μας στις πρώτες πρόβες, οι ώρες που περνούσαμε μαζί ήταν  οι πιο ωραίες- ξέγνοιαστες της εβδομάδας.
 

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Όντας αρκετά απελπισμένοι ως προς το πώς θα ονομάσουμε τη μπάντα, και ακούγοντας μια μέρα στο ραδιόφωνο τη φράση «λα καταστασιόν τρεζ απελπιστίκ», ήταν αναπόφευκτο.
 

To Υπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Το είδος της μουσικής  μας μεταβάλλεται από κομμάτι σε κομμάτι. Μια γενική ονομασία που θα μπορούσαμε ίσως να δώσουμε στον ήχο μας είναι indie funk.
 

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το δυνατό μας σημείο είναι η ενέργεια που μεταφέρουμε στο κοινό στις συναυλίες μας .
Το αδύναμο σημείο είναι  η δυσκολία στην οργάνωση του χρόνου  μας για καταφέρουμε να κάνουμε συχνά πρόβες.
 

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Κάθε μέλος αφήνει τη προσωπική του επιλογή
John Frusciante
James Brown
Dave grohl
Infected Mushroom
Etta James
Robby krieger
 

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Όλοι έχουμε φιλοδοξίες να το κυνηγήσουμε μέχρι όπου βγεί… que sera sera.
 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Κάθε άνθρωπος βιώνει διαφορετικά την κρίση ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες ζει.
Εμείς προσπαθούμε να μην επηρεαζόμαστε από αυτή  και να ακολουθούμε τα ονειρα μας.
 

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, νεκρό ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Θα θέλαμε να γράψουμε μουσική για μια ταινία του Wes Anderson.
 

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Δεν έχουμε ξαναπαίξει σε τόσο μεγάλο κοινό. Όμως τα live μας έως τώρα ήταν κατάμεστα από κόσμο  και ενεργεία. Αυτό που μας προβληματιζει δεν είναι το πλήθος το κόσμου αλλά η ενεργεία που θα εχει.
 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Θα θέλαμε να αποφύγουμε τη δημιουργία μιας τέτοιας κατάταξης καθώς, κάθε μέλος της μπάντας έχει διαφορετικά ακούσματα και προτιμήσεις. Επίσης η σύγκριση καλλιτεχνών είναι κάτι που δεν μας αρέσει αφού ο καθένας έχει διαφορετικά πράγματα να προσφέρει στη τέχνη του.
 

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάτι.
Ευχαριστούμε πολύ.

 


 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Strawberry Pills Analyzed
(A Video Interview)
(19/11/2020)
ypogeio.gr
Logout
(18/11/2020)
ypogeio.gr
Rockamora
Πέτρος Πατουχέας
(04/07/2018)
ypogeio.gr
Meridian Blank
(The Basement Goes
To Schoolwave)
(30/06/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ