To ypogeio.gr

Longshots

(The Basement Goes

To Schoolwave)


The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Δεύτερη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Longshots, οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος τη Κυριακή 7 Ιουλίου.

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Καλησπέρα Yπόγειο! Είμαστε οι Longshots, μια πενταμελής Modern Hard Rockμπάντα από τη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά, η μπάντα αποτελείται από τα εξής μέλη:

Καραθανάση Ζωή, 23 ετών (lead vocals)
Βαγδατζόγλου Γαβριήλ-Λεωνίδας, 22 ετών (κιθάρα, back vocals)
Καραγιαννόπουλος Πάρις, 23 ετών (κιθάρα)
Γραμμένος Ορέστης, 22 ετών (drums)
Θεοδοσιάδης Παναγιώτης, 22 ετών (μπάσο, back vocals)

Οι Longshots δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Τα μέλη γνωρίζονταν ήδη μιας και ανήκαν και σε άλλα συγκροτήματα, μέχρι που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, αρχικά για να παίξουν σε διάφορες σκηνές της πόλης και έπειτα για να συνθέσουν τις δικές τους Hard Rock δημιουργίες. 
 

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα προέκυψε μια όμορφη νύχτα στα Λαδάδικα στο αγαπημένο μας στέκι (On the Edge) μέσα από αρκετή κουβέντα και αρκετές γύρες σφηνάκια. To Longshots αναφέρεται τόσο στα σφηνάκια που ένωσαν εκείνη και πολλές άλλες νύχτες μας, όσο και στους στόχους και στα όνειρα της μπάντας να πετύχει κάτι καλό και να ξεχωρίσει με το δικό της τρόπο. It may be a Long shot, but we’ll do our best.
 

To Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας χαρακτηρίζεται ως Modern Hard Rock. Πέραν από τις ποικίλες μουσικές επιρροές που έχει το κάθε μέλος ξεχωριστά, κοινός γνώμονας για τη διαμόρφωση του ήχου μας είναι μπάντες όπως GnR (Guns and Roses), Led Zeppelin, Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators. Βασιζόμενοι σε ακούσματα αυτών των κολοσσών της Rock σκηνής,εντάσσουμε δικά μας μοντέρνα στοιχεία, δημιουργώντας έτσι κάτι γνώριμο αλλά και ξεχωριστό ταυτόχρονα.
 

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Το δυνατότερο σημείο μας ως μπάντα είναι η αφοσίωση και το μεράκι που δίνει το κάθε μέλος ξεχωριστά στους Longshots. Απόδειξη αυτού είναι ότι τον τελευταίο χρόνο οι Longshots διήνυσαν την πιό αποδοτική σεζόν τους, τόσο συνθέτοντας δικό τους υλικό όσο και λαμβάνοντας συμμετοχή σε αρκετές συναυλίες, χωρίς να διαμένουν μόνιμα όλα τα μέλη στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω των συνθηκών που προαναφέρθηκαν βέβαια, έχουμε κληθεί πολλές φορές να λειτουργήσουμε υπό πίεση. Αυτό από τη μια μας έχει κάνει να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις αποτελεσματικά σε σύντομο χρόνο, από την άλλη όμως πιστεύουμε ότι δοθέντος περισσότερου χρόνου θα ήμασταν πολύ πιο ώριμοι, τόσο συνθετικά όσο και σαν μπάντα συνολικά.
 

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Όπως προαναφέρθηκε, οι σημαντικότερες μουσικές επιρροές μας είναι οι GnR (Guns and Roses), Led Zeppelin, Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators. Άλλα ονόματα που θα άξιζε να αναφερθούν είναι οι ΖΖ Top καθώς και οι Mötley Crüe.
 

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας…
Τα άμεσά μας σχέδια είναι η ηχογράφηση και κυκλοφορία του δικού μας υλικού. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη διαδικασία της σύνθεσής του, το κομμάτι της οποίας έχει τελειώσει στο μεγαλύτερό της μέρος. Βάσει αυτού, σκοπός μας είναι το πρώτο μας LP να είναι διαθέσιμο μέσα στην επόμενη σεζόν. 

Το κομμάτι του βιοπορισμού από τη μουσική μας είναι δύσκολο, ειδικά σε μια χώρα στην οποία τα mainstream genres μονοπωλούν το μεγαλύτερο μέρος των ακροατών. Είμαστε παρ’όλα αυτά συμφιλιωμένοι με το γεγονός ότι κατα πάσα πιθανότητα δε θα βιοποριστούμε από τη μουσική μας, χωρίς να το αφήνουμε να μας αποτρέπει από το να αδράξουμε ευκαιρίες και να είμαστε δημιουργικοί.
 


 

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση…
Η κατάσταση σαφώς μας επηρεάζει αρνητικά, καθώς οι παρούσες οικονομικές δυσκολίες αποτελούν εμπόδιο στην επίτευξη πολλών στόχων της μπάντας. Παράλληλα, ο μουσικός στις μέρες μας έρχεται αντιμέτωπος με τα έξοδα συντήρησης και αγοράς εξοπλισμού αλλά και με το κόστος της μουσικής εκπαίδευσης, τα οποία αθροιστικά αποτελούν σημαντικό ποσό.


To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Ένας θρύλος της ροκ μουσικής με τον οποίο θα θέλαμε να συνεργαστούμεθα ήταν ο Τζίμι Χέντριξ. Πέραν από την επανάσταση στην ηλεκτρική κιθάρα που έφερε, αυτός ο καλλιτέχνης κατάφερε μονο σε πέντε χρόνια καριέρας να αλλάξει για πάντα την πορεία της μουσικής. Παράλληλα, τόσο η μουσική του όσο και οι live εμφανίσεις τους χαρακτηρίζονται από ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και άπλετη ενέργεια.
 

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Το να δηλώσουμε ενθουσιασμένοι είναι λίγο προσπαθώντας να εκφράσουμε την ανυπομονησία με την οποία περιμένουμε το Schoolwave. Με βάση όσα έχουμε ακούσει από φίλους μουσικούς και έχουμε δει και οι ίδιοι ως θεατές, πιστεύουμε οτι το Schoolwave θα αποτελέσει μια από τις εντονότερες στιγμές των Longshots.


To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους…
Disclaimer: Η σειρά με την οποία παραθέτουμε τους καλλιτέχνες δεν έχει ως σκοπό να βαθμολογήσει, είναι απλώς μια τυχαία παράθεση.
Έλληνες: Firewind, Planet of Zeus, ΖΝ, ΔιονύσηςΣαββόπουλος, Rotting Christ
Ξένοι: MötleyCrüe, GnR, Rage Against the Machine, System of a Down, Muse
 

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Εμείς ευχαριστούμε Υπόγειο! Για κλείσιμο, θα θέλαμε να επισημάνουμε στον κόσμο να υποστηρίζει ανερχόμενους μουσικούς/συγκροτήματα, ανεξαρτήτως είδους! 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Goodbye Bedouin
(28/07/2020)
ypogeio.gr
May Roosevelt
(08/12/2017)
ypogeio.gr
Baby Guru
(18/02/2017)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ