To ypogeio.gr

Mask Of Prospero

Basement Goes To Schoolwave

 

The Basement Goes To Schoolwave Vol. 2 ημέρα εντέκατη. Το αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Mask Of Prospero (Metal, φοιτητικό σχήμα).

To Yπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα?
Καλώς σας βρήκαμε! Το line-up του συγκροτήματος είναι το εξής:
Χρήστος Κοντούλης (23) – φωνητικά
Πάνος Κοτταράς (24) – κιθάρα
Νίκος Λέτσιος (24) – κιθάρα
Βασίλης Περράκης (23) – μπάσο
Ελένη Νότα (23) – drums
Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2014 ως αρχική ιδέα του Χρήστου και του Πάνου. Σταδιακά βρήκαν και τα υπόλοιπα μέλη, δημιουργώντας τους Mask of Prospero όπως τους ξέρετε σήμερα.

To Yπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα Mask of Prospero είναι εμπνευσμένο από την ιστορία “The Masque of the Red Death” του Edgar Allan Poe. Είναι μια ιστορία που έχει εμπνεύσει τη μπάντα, όχι μόνο σαν θεματολογία, αλλά και σαν αισθητική.

To Yπόγειο: Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας ?
Ο ήχος μας χαρακτηρίζεται από πολλές υφολογικές διαφορές που προκύπτουν από τις διαφορετικές επιρροές μας. Αν μπορούμε να το πούμε με λίγο λόγια, ο ήχος μας εναλλάσσεται μεταξύ δυνατών djenty σημείων και συναισθηματικών ατμοσφαιρικών περασμάτων.

To Yπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Θεωρούμε πως το πιο δυνατό σήμειο μας είναι το πάθος μας για αυτό που κάνουμε και η θέλησή μας να το εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Όσο για ένα αδύναμο σημείο, παρότι δεν είναι τόσο εύκολο να κοιτάξει κανείς τον εαυτό του με απόλυτη αυτογνωσία, θα λέγαμε πως είναι το ότι ακόμα δεν έχουμε ενσωματώσει στη μουσική μας όλες τις διαφορετικές επιρροές μας και θα θέλαμε στο μέλλον να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τον ήχο μας, εισάγοντας πολλές νέες ιδέες.

To Yπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Οι βασικές μουσικές επιρροές μας είναι οι: TesseracT, Periphery, The Ocean Collective, Architects και Leprous, καθώς και μπάντες από το χώρο του post-rock όπως οι Russian Circles, Chelsea Wolfe και Sleep Dealer.

To Yπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επαγγέλμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Η αλήθεια είναι πως δε σκεφτόμαστε τη μπάντα ως μια ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης. Προσπαθούμε όμως να κάνουμε τα πάντα με μια επαγγελματική προσέγγιση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι η μπάντα μας η βασική μας ασχολία στο μέλλον, όσο ακατόρθωτο κι αν φαίνεται αυτό τώρα. Επίσης μελλοντικά θα μας ενδιέφερε πάρα πολύ να παίξουμε στο εξωτερικό στα πλαίσια κάποιου tourή και σε μεμονωμένα gigs.

To Yπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Είναι σίγουρα μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση της οποίας “θύματα” είμαστε όλοι. Παρότι από μόνη της γεννά πολλή απαισιοδοξία και πολλές αρνητικές σκέψεις, προσπαθούμε να κρατάμε το κεφάλι ψηλά και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

To Yπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί ;
Αυτή η ερώτηση γεννά πολλές σκέψεις! Αλλά αν περιοριστούμε στους μουσικούς καλλιτέχνες, τότε οι Tesserac T είναι σίγουρα μια μπάντα με την οποία θα θέλαμε να μοιραστούμε τη σκηνή στο μέλλον. Είναι μια πολύ αξιόλογη σύγχρονη μπάντα από την οποία έχουμε επιρροές στη μουσική μας και με την οποία θα χαιρόμασταν πολύ να συνεργαστούμε.

To Yπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο... Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Θα είναι σίγουρα η πρώτη φορά που θα μας δουν τόσα άτομα ταυτοχρόνως και νιώθουμε φανταστικά για αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται. Ήταν από παλιά όνειρό μας να παίξουμε στο Schoolwave και είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που θα το κάνουμε σε λίγες μέρες!

To Yπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...To Yπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολυ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. 
Για ελληνικές μπάντες, χωρίς συγκεκριμένη σειρά, θα λέγαμε: Mother of Millions, Tardive Dyskinesia, Poem, Need, Chaostar.
Για ξένες μπάντες, επίσης σε τυχαία σειρά: Leprous, Tesserac T,The Ocean Collective, Russian Circles, Architects.

Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη συνέντευξη! Οι ερωτήσεις σας κάλυψαν πλήρως αυτά που είχαμε να πούμε. Θα χαρούμε να σας δούμε την Παρασκευή στο Schoolwave.

Facebook Page: https://www.facebook.com/pg/maskofprosperoofficial/photos/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Αντώνης Δημητρίου
(and The Sugar)
(15/01/2020)
ypogeio.gr
Δημήτρης Μυστακίδης
(19/12/2019)
ypogeio.gr
Sleeping Bugs
Basement Goes To Schoolwave
(03/07/2018)
ypogeio.gr
Desert Monks
(09/04/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ