To ypogeio.gr

Meridian Blank

(The Basement Goes

To Schoolwave)


 

The Basement Goes To Schoolwave Ημέρα Τέταρτη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Meridian Blank (Post/Progressive Rock, Χανιά), οι οποίοι θα εμφανιστούν στη σκηνή του Σταύρος Νιάρχος τη Κυριακή 7 Ιουλίου.


To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Γεια και από εμάς! Το συγκρότημα αποτελείτε από 5 άτομα :
Γιώργος Κολομβάκης, 21 , Lead κιθάρα & Φωνή
Σωτήρης Τραγαζίκης, 22 , Μπάσο
Κώστας Παντελάκης, 20 , Πλήκτρα & Synth
Πάνος Θεοδώρου, 21, Drums
Χρήστος Καστρινάκης, 21 , Rhythm κιθάρα


Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Απρίλη του 2017 στα Χανιά. Ξεκίνησα (Γιώργος) να ψάχνω για άτομα που θέλουν να γράψουν δικιά τους μουσική και με παρόμοια ακούσματα. Αρχικά βρήκα τον Χρήστο, ο Χρήστος βρήκε τον Σωτήρη που είναι και οι δύο αρχιτέκτονες, ήξερα τον Πάνο από παλιά jam που είχαμε κάνει μαζί και ο Κώστας είναι φίλος μου, χανιώτης και αυτός, από φεστιβάλ που είχαν γίνει στα Χανιά. Το γεγονός ότι είμαστε όλοι στην ίδια ηλικία (πάνω κάτω) είναι ένα απίστευτο τυχερό και προνόμιο. Όλοι θέλαμε και θέλουμε να γράψουμε δική μας μουσική. Είχαμε όλοι cover μπάντες πριν από αυτήν και ξέραμε ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι δικό μας. Προσπαθήσαμε στην αρχή να βγάλουμε κάποια cover αλλά δεν μας βγήκε. Είμαστε πολύ τυχεροί γιατί δέσαμε πολύ γρήγορα και εύκολα στο κομμάτι του jam αλλά και σαν παρέα.
 

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Meridian Blank, σε ελεύθερη δική μου μετάφραση «Το απόλυτο κενό». Για εμένα είναι μία κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης και αποχαύνωσης. Μας είχε ζορίσει ένα χρόνο το να βρούμε όνομα αλλά εν τέλει καταλήξαμε σε αυτό ομόφωνα. Ψάχναμε για ονόματα σχετικά με το διάστημα, γιατί πιστεύουμε ότι ταιριάζει στο ύφος μας. Το Meridian κυριολεκτικά σημαίνει μεσημβρινός, όμως μεταφορικά σημαίνει το ζενίθ.
 

To Υπόγειο:  Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Πολλές επιρροές από Post rock και Progressive rock. Θέλω να πιστεύω πως ο ήχος μας έχει μία δικιά του ταυτότητα που μας αντιπροσωπεύει σαν συγκρότημα. Αρκετά ταξιδιάρικος, άλλοτε επιθετικός, αρκετές φορές μελαγχολικός.


To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Νομίζω πως ένα κακό σε εμάς είναι η σκηνική παρουσία. Θα μπορούσαμε να την καλυτερεύσουμε και προσπαθούμε παίρνοντας feedback από φίλους. Ένα δυνατό σημείο είναι ότι είμαστε δεμένοι, τόσο παιχτικά όσο και σαν παρέα, κάτι που πιστεύω βγαίνει στον κόσμο. 


To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Υπάρχουν πάρα πολλές επομένως θα αναφέρω κάποια βασικά συγκροτήματα. Προσωπικά αγαπημένοι οι Tool. Σε κάποια κομμάτια είναι ξεκάθαρη η επιρροή τόσο στα λίγο μη συμβατικά μέτρα και στην επιθετικότητα που βγάζουμε. Επίσης οι Opeth και οι Porcupine Tree. Μελαγχολικές μελωδίες. Οι sleepin pillow με εμπνέουν πολύ στο γράψιμο στοίχων και μουσικής. Πολλές post rock μπάντες όπως We lost the sea, mono , God is an astronaut , Paint the sky red , Mogwai , Low (όχι τόσο post όσο οι άλλες) , If these trees could talk και πολλές άλλες. 


To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Το να έχεις την μουσική σαν επάγγελμα είναι ένα πολύ δύσκολο προνόμιο τόσο λόγω της μουσικής που παίζουμε όσο και επειδή είμαστε στην Ελλάδα. Είναι για όλους μας όνειρο να μπορούμε να ζήσουμε την ζωή μας κάνοντας περιοδείες με την μουσική μας σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε. Όμως πολύ δύσκολο να πετύχει. Παρ’όλα αυτά γράφουμε την μουσική μας και παθιαζόμαστε με την επίτευξη του κάθε επόμενου στόχου που θέτουμε.


To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε  από το μέλλον  της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Μεγαλώσαμε για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας στην κρίση, και ακόμα ζούμε σε αυτή. Το μεγαλύτερο τραύμα που ζήσαμε και ζούμε είναι το παράπονο τον γονιών μας. Το να δουλεύουν τόσα χρόνια για να μας μεγαλώσουν και να νιώθουν ένοχοι για το ότι πλέον δεν μπορούν να μας παρέχουν ότι θέλουν να μας παρέχουν, χωρίς όμως να φταίνε οι ίδιοι. Εμείς τελειώνοντας σύντομα της σπουδές μας θα έρθουμε αντιμέτωποι με ένα αβέβαιο από πολλές πτυχές μέλλον, με καλύτερη εναλλακτική, σε πρώτη όψη, την μετανάστευση. Κανείς μας δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον της χώρας και πιστεύω ότι αυτό ισχύει για τα περισσότερα άτομα της ηλικίας μας.


To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Μόνο έναν; Maynard James Keenan ή Steven Wilson.
 
To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι, είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε τόσο κόσμο. Είμαστε κατενθουσιασμένοι και αγχωμένοι ταυτόχρονα, περίεργο συναίσθημα.


To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Είναι προσωπικό αγαπημένο αλλά κουλ.

Έλληνες:
Sleepin Pillow 
Naxatras 
Planet of Zeus 
Void Droid 
YIANNEIS 

Ξένοι:
Tool
Pink Floyd
Karnivool
Gojira
God is an Astronaut

 

To Υπόγειο: Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο live σας στο Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε ο,τιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.
Μμ.. Ίσως μια καλή ερώτηση θα ήταν ποια βήματα πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει μια ανερχόμενη μπάντα και τι παγίδες να αποφύγει. Είναι πολύ δύσκολο όταν αρχίζεις να καταλαβαίνεις το τι χρειάζεται για να ακουστείς. Πολλές φορές θες να τα παρατήσεις, λες ότι δεν κάνεις και τόσο σπουδαία μουσική, γιατί να ακούσουν εμένα; Όμως αν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις με πάθος, θα σε κάνει χαρούμενο, και αυτό είναι το σημαντικό πιστεύω εν τέλει.

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Cheek By Jowl
(The Basement Goes To Schoolwave)
(17/06/2017)
ypogeio.gr
Jimmy Polioudis
(MAZOHA - The Vagina Lips)
(05/10/2019)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ