To ypogeio.gr

Stories To Tell

(The Basement Goes To Schoolwave)

 

The Basement Goes To Schoolwave ημέρα ένατη. Το μεγάλο αφιέρωμα του Υπογείου στο μεγάλο μαθητικό-φοιτητικό φεστιβάλ συνεχίζεται με τη συνέντευξη των Stories To Tell (Progressive Hardcore, Βόλος, φοιτητικό σχήμα).

 

To Υπόγειο: Παιδιά καλώς ήρθατε στο Υπόγειο! Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το line-up της μπάντας, ποιες είναι οι ηλικίες σας, αλλά και το πώς και το πού δημιουργήθηκε το συγκρότημα;
Καλώς σας βρήκαμε! Το line-up της μπάντας είναι το εξής:

Αρτέμης Τζάφας (21) – Τύμπανα
Φώτης Μάντζιος (23) – 1η Κιθάρα
Γιάννης Πενταγιώτης (22) – Μπάσο
Γιώργος Μάργαρης (21) – 2η Κιθάρα

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Βόλο το 2010 σε μια προσπάθεια να αναπαράγουμε την μουσική που τότε ακουγάμε (κυρίως post hardcore). Το 2012 όμως το συγκρότημα διαλύθηκε λόγω διάφορων πολυπλοκότητων μεταξύ των μελών και ύστερα από δυο χρόνια εγώ (Αρτέμης) και ο Φώτης αποφασίσαμε να το πιάσουμε από εκεί που το αφήσαμε συνεχίζοντας με άλλα μέλη.

To Υπόγειο: Πείτε μας λίγα λόγια για το όνομα της μπάντας. Πώς προέκυψε;
Το όνομα του συγκροτήματος βγήκε από τον τότε τραγουδιστή που είχαμε ο οποίος είχε σκοπό να γράφει στίχους βγαλμένους από την ζωή. Παρόλο που δεν βρήκαμε κάποιον τραγουδιστή (ακόμα), το όνομα παρέμεινε ίδιο και ίσως λίγο ειρωνικό πλέον.

To Υπόγειο: Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Ο ήχος μας θα λέγαμε πως κίνειται περισσότερο γύρω από το post hardcore με πολλά progressive στοιχεία. Γενικά προσπαθούμε να πειραματιζόμαστε με αυτά που γράφουμε χωρίς να χάνουμε την μελωδικότητα μας.

To Υπόγειο: Ποιο θεωρείτε σαν το πιο δυνατό σημείο της μπάντας σας και ποιο σαν το πιο αδύναμο - πού θεωρείτε πως “πονάτε” και θα θέλατε περισσότερη δουλειά και εξέλιξη;
Ενα δυνατό σημείο της μπάντας είναι το ότι έχουμε δέσει αρκετά καλά μουσικά πλέον και αυτό ακούγεται και σαν αποτέλεσμα στον ήχο και στην σύνθεση των κομματιών μας. Ένα ίσως αδύναμο σημείο είναι το γεγονός πως η εξέλιξη της μπάντας φαίνεται να είναι αργή. Θα μπορούσαμε να προωθήσουμε περισσότερο το συγκρότημα και να παρουσιάσουμε παραπάνω υλικό με συναυλίες, ηχογραφήσεις κλπ από ότι έχουμε κάνει μέχρι στιγμής στον ίδιο χρόνο.

To Υπόγειο: Ποιες θεωρείτε ως βασικές μουσικές επιρροές σας;
Οι βασικές επιρροές μας αλλάζουν με τον καιρό αλλά κινούνται περισσότερο γύρω από την αποκαλούμενη core σκηνή. Παράλληλα όμως ακούμε διάφορα άλλα είδη όπως progressive, experimental κ.α.

To Υπόγειο: Ποιες είναι οι σκέψεις σας για το μέλλον; Πιστεύτε ότι θα μπορούσατε να έχετε την μουσική ως επάγγελμα; Ειδικά δεδομένης και της κατάστασης που επικρατεί στην μουσική βιομηχανία της χώρας...
Οι σκέψεις μας για το μέλλον δεν είναι πολύ συγκεκριμένες. Θα θέλαμε πάρα πολύ να κάνουμε την μουσική επάγγελμα αν και καταλαβαίνουμε πως είναι δύσκολο, αλλά θεωρούμε πως η μουσική βιομηχανία δεν είναι απαραίτητα περιοριστική. Όλο και πιο πολλές μπάντες και καλλιτέχνες δρουν αυτόνομα (έξω από δισκογραφικές) και εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλες επιλογές όπως το να παίζεις μουσική σε διάφορα μαγαζιά, μαθήματα σε ωδείο κλπ. Όπως και να έχει εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει.

To Υπόγειο: Θα θέλαμε πάρα πολύ να ακούσουμε από το μέλλον της χώρας, δηλαδή εσάς, πώς βιώνετε την κρίση και τι σκέφτεστε για όλη αυτή την κατάσταση...
Η οικονομική κρίση της χώρας είναι σίγουρα αποθαρρυντική σε οτιδήποτε και αν κάνει κάποιος σήμερα αλλά προσπαθούμε να είμαστε θετικοί για το μέλλον. Όπως και να έχει εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και να κυνηγάμε τα όνειρα μας.

To Υπόγειο: Αν μπορούσατε να συνεργαστείτε με οποιονδήποτε καλλιτέχνη, εκλιπόντα ή ζωντανό, ποιον θα διαλέγατε και γιατί;
Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης που να εκτιμούμε όλοι το ίδιο ώστε να συμφωνησουμε σε μια απάντηση.

To Υπόγειο: Το Schoolwave έχει πάντα πολύ κόσμο...Θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξετε μπροστά σε τόσο κοινό; Πώς νιώθετε;
Ναι θα είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε σε τόσο μεγάλο κοινό οπότε είμαστε λίγο αγχωμένοι αλλά περιμένουμε πως και πως να ανέβουμε στην σκηνή του schoolwave και να την ταρακουνήσουμε!

To Υπόγειο: Θα θέλαμε ένα Top-5 Ελλήνων μουσικών/συγκροτημάτων και ένα αντίστοιχο με ξένους...
Έλληνες καλλιτέχνες δεν ακούμε γενικαά οπότε ακολουθεί ένα top-7 ξένων:

Periphery
Karnivool
Intervals
Plini
August Burns Red
As I Lay Dying
Born Of Osiris


To Υπόγειο: Eυχαριστούμε πάρα πολύ!!! Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο φεστιβάλ του Schoolwave. Κλείνοντας θα θέλαμε να αναφέρετε οτιδήποτε που ενδεχομένως εμείς δεν σας ρωτήσαμε και θεωρείτε σημαντικό.

 

Facebook Page: https://www.facebook.com/Stories-To-Tell-716217601780481/

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Συνέντευξη με τον Άνθρωπο
που Θέλησε να Καταστρέψει
τον Κόσμο
(08/10/2020)
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Panos Birbas
(20/11/2017)
ypogeio.gr
Γυμνασμένα Κορμιά
Basement Goes To Schoolwave
(05/07/2018)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ