To ypogeio.gr

Σtella (2)


photo by Artemis Flessa

 

Interview by Elena Beneca

 

Λίγους μήνες μετά την πρώτη "κάθοδο" της Στέλλας στο Υπόγειο μας (check first interview here), καλωσορίζουμε την Έλενα Μπενέκα στην ομάδα μας. Η Έλενα, με αφορμή τη σημερινή εμφάνιση της Σtella στο Ρομάντσο, βρέθηκε μαζί της και μίλησαν για live, νέα ξεκινήματα και πολλή μουσική.

 

 

Το Υπόγειο:  Ποια ήταν η εναρκτήρια ιδέα για να γεννηθεί το ''The Break'' και ποια η σχέση του με τις προηγούμενες δουλειές σου;
Αυτός ο δίσκος σε αυτό που διαφέρει απο τους άλλους είναι αρχικά ότι τον έκανα σχεδόν όλο σπίτι μου. Κάπως είχα ξεκινήσει και έγραφα κάποια κομμάτια απο τα τέλη του 2016, αλλά μετά έκατσα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σπίτι μόνη μου και είπα ότι θα κάνω αυτό τον δίσκο. Είπα πως θα γράψω, θα κάνω την παραγωγή, απ'την αρχή μέχρι το τέλος, σε κάποια κομμάτια έχω συνεργαστεί στη μίξη με τον Coti K (Man from Managra) ο οποίος με βοήθησε πάρα πολύ στο να πιστέψω και να εμπιστευτώ τον εαυτό μου. Το πολύ πράγμα βγήκε σπίτι και έτσι μπήκα και πιο βαθιά στα πράγματα, δουλεύοντας αυτόν τον δίσκο , έμαθα πράγματα που δεν τα ήξερα πριν. 


Το Υπόγειο: Ήταν εσωτερική ανάγκη αυτός ο δίσκος;
Ναι φουλ. Είχα τεράστια ανάγκη να το κάνω έτσι όπως το φανταζόμουν. Τώρα όταν τον ακούω είναι ακριβώς έτσι όπως τον ήθελα ενώ στους προηγούμενους που συνεργαζόμουν στην παραγωγή πάντα θα υπήρχαν στοιχεία της αισθητικής του άλλου. Αυτός ο ήχος τώρα είναι 100% δικός μου. Και έχει και τεράστιες διαφορές με τους προηγούμενους δίσκους. Είμαι πιο δεμένη συναισθηματικά με αυτή τη δουλειά.


Το Υπόγειο: Προς το παρόν έχουν βγει 4 κομμάτια. Τα '' Samba'', ''Race''. ''Forest'' και ''Monster''.
Το ''Monster'' ήταν το τελευταίο που βγήκε και τώρα θα βγει άλλο ένα, αρχές Ιανουαρίου που θα λέγεται '' The Break'' από το ομώνυμο album. Επίσης για κάθε κομμάτι - από αυτά που έχουν κυκλοφορήσει ως τώρα, υπάρχει ένα video clip εκτός απο το ''Monster'' . Κάναμε τρία στη σειρά και σκεφτήκαμε να το βγάλουμε audio. Κάναμε ένα break για να βγει το ''The Βreak'' ! (γελάει)


Το Υπόγειο: Υπάρχει συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα video clip;
Αρχικά είναι τα πρώτα video clip που σκηνοθετώ εγώ, κάποια σε συνεργασία με την Ισιδώρα Χαρμπίλα, αλλά όλα ήταν ιδέες μου. Ξαφνικά μου ήταν πολύ εύκολο να σκεφτώ μια συνθήκη, μια εικόνα για το κάθε τραγούδι.


Το Υπόγειο: Σχετικά με το artwork του δίσκου..
Στην αρχή με την εταιρεία είχαμε συμφωνήσει κάποια πράγματα, στην πορεία βέβαια άλλαξαν κάπως μου ζήτησαν να κάνω το εξώφυλλο του δίσκου σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κάπως είχα πελαγώσει γιατί δεν είχα κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου οπότε άρχισα να ψάχνω κάτι κόμικ με παλιούς σούπερ ήρωες ( πάντα μου άρεσε η μυθολογία πίσω απο τους σούπερ ήρωες ) και μια μέρα βρήκα μια τύπισσα που είχε την ικανότητα να μεταμορφώνεται τη μια σε κουκουβάγια, την άλλη σε αρκούδα αλλά στο κώμικ έδειχνε όλα τα στάδια της μεταμόρφωσης. Κάπως έτσι άρχισα να ψάχνω αυτή την ιδέα της μεταμόρφωσης. Άρχισα να κάνω ένα σχέδιο, έβαλα τα φτερά, τράβηξα μια φωτογραφία τη φάτσα μου, τη ζωγράφισα και βγήκε! Μετά μπήκαν και τα στοιχεία του κύκλου που του δίνουν μια άλλη διάσταση, ένα πέρασμα σε κάτι άλλο. Όπως το πέρασμα μου σε μια ξένη δισκογραφική. 

 


photo by Leonidas Krmds

 


Το Υπόγειο: Πως ξεκίνησε η συνεργασία με την Arbutus Records; Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες της δισκογράφικης που σου αρέσουν;
Είχα την ανάγκη να γίνω μέλος μια ευρύτερης μουσικής κουβέντας. Οι καλλιτέχνες που μου αρέσουν είναι ξένοι, οι επιρροές μου είναι κυρίως ξένες, οι στίχοι μου είναι στα αγγλικά άρα ήταν φυσικό και επόμενο να έχω αυτή την ανάγκη να βρίσκομαι εκεί. Ξεκίνησα με το να εντοπίσω τις εταιρείες που ανήκουν οι αγαπημένοι μου καλλιτέχνες και έτσι έφτιαξα μια λίστα με τις εταιρείες. Μετά απο άπειρες ώρες μπροστά απο τον υπολογιστή και ένα mini αυχενικό αργότερα, μου απάντησαν απο την Arbutus και είμαι στην ευχάριστη θέση να πω, πως είμαι η πρωτη non- canadian καλλιτέχνης που έχουν. Μερικοί απο τους καλλιτέχνες που μου αρέσουν αρκετά είναι οι  Grimes, Sean Nicholas Savage, Blue Hawaii και Tops.


Το Υπόγειο: Το Σάββατο 7/12 παίζεις στο Ρομάντσο μαζί με τους Smalfeels, τι να περιμένουμε;
-Δεν είναι παρουσίαση της νέας δουλειάς αλλά περισσότερο μια πρώτη επαφή με αυτή. Είναι το τελευταίο live πριν τον καινούργιο δίσκο και θα παίξουμε παλιά, αλλά και τα καινούργια κομμάτια. 


Το Υπόγειο: Τι θα ακολουθήσει μετά την κυκλοφορία του δίσκου;
Πολλά πολλά live κυρίως στην Ευρώπη προς τον Μάιο και ευελπιστώ μετά το καλοκαίρι του 2020 και κάποια live στην Αμερική. Είμαστε υπό συζήτηση.


Το Υπόγειο: Τι θα έλεγες σε κάποιον που ξεκινάει τώρα στον χώρο της μουσικής;
Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα να δίνω συμβουλές αλλά πολύ απλά ίσως να έλεγα, πως στην αρχή ακούμε πολλές και διαφορετικές γνώμες. Πρέπει όμως να σκεφτομάστε ότι η γνώμη του άλλου είναι πάντα η γνώμη του άλλου. Πρέπει να έχουμε στο νου μας, ποιος είναι αυτός ο ανθρωπος που ρωτάμε, τι πρεσβεύει, τι κάνει ο ίδιος. Πάνω από όλα χρειάζεται εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Και να μην αυτοπεριορίζεσαι.


Το Υπόγειο: Ευχαριστούμε πολύ Σtella!
Ευχαριστώ και εγώ !

 

 

Σχετικα Αρθρα
ypogeio.gr
Sigmataf Analyzed
(A Video Interview)
(11/09/2020)
ypogeio.gr
Keppler Is Free
(08/08/2020)
ypogeio.gr
Ciggy Kiss
Basement Goes To Schoolwave
(02/07/2018)
ypogeio.gr
No Clear Mind
(12/12/2016)
Χρησιμοποιούμε cookies μόνο για στατιστικούς λόγους (google analytics). Δεν συλλέγουμε κανένα προσωπικό δεδομένο.
ΕΝΤΑΞΕΙ